Πειραιάς και Gladsaxe παρουσιάζουν τo euPOLIS στο φεστιβάλ TNOC

Φέτος, το WELLBASED είναι επίσημος οικοδεσπότης του Φεστιβάλ Nature of Cities σε συνεργασία με το URBANOMEΑυτή η συναρπαστική συνεδρία διερευνά τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα για να αντιμετωπίσουμε ζητήματα ενεργειακής φτώχειας και υγείας στις πόλεις μας.

Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι επιτυχημένες προσεγγίσεις για το σχεδιασμό προγραμμάτων που βελτιώνουν την υγεία, την ευημερία και την ισότητα για τα άτομα που πλήττονται από την ενεργειακή φτώχεια;

Μάθετε πώς να αναπτύσσετε νέες καινοτόμες προσεγγίσεις με επίκεντρο την υγεία για την ανακούφιση της ενεργειακής φτώχειας μεταξύ των πιο ευάλωτων και μειονεκτούντων, προωθώντας παράλληλα ενεργειακά αποδοτικές συμπεριφορές και μειώνοντας τη ζήτηση ενέργειας σε αυτά τα νοικοκυριά.

Με βάση τις εμπειρίες από τις πόλεις και τους ακαδημαϊκούς και μη κερδοσκοπικούς εταίρους τους, θα ακούσουμε επίσης διάφορες ιδέες για μια μαζική, πανευρωπαϊκή ανάπτυξη λύσεων από υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και επαγγελματίες της πόλης.

Πρόγραμμα

11-11:05   Καλωσόρισμα και εισαγωγή

11:05-11:25   Πόσο ανθυγιεινή είναι η ενεργειακή φτώχεια;

Θα συζητήσουμε τι είδους προβλήματα υγείας επικρατούν στις πόλεις μας και ποια προκαλούνται από την ενεργειακή φτώχεια. Θα μοιραστούμε συγκεκριμένα παραδείγματα από πόλεις και πληγέντες.

11:25-11:55  Εξόρυξη δεδομένων για την ενεργειακή φτώχεια: πώς να αποκτήσετε δεδομένα υγείας χωρίς να «εκμεταλλευτείτε» ευάλωτα άτομα;

Το έργο για την υγεία και την ενεργειακή φτώχεια παραμένει ένα πραγματικό κενό. Αυτό οφείλεται επίσης στη δυσκολία λήψης δεδομένων. Σε αυτό το μέρος, οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν εμπειρίες από παρεμβάσεις μελέτης σε ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και θα επεξεργαστούν πώς θα αξιοποιηθούν τα μεγάλα δεδομένα για την αξιολόγηση παραγόντων υγείας που επηρεάζουν την αστική ευημερία.

11:55-12:25  Ποιες λύσεις για την άμβλυνση των αδικιών υγείας στις πόλεις μας;

Ας δώσουμε τα φώτα της δημοσιότητας στην ατομική, κοινοτική και μακροπολιτική υποστήριξη για την παροχή καλής υγείας και ευημερίας στις πόλεις, ειδικά στα πιο αδύναμα μέλη του πληθυσμού.

Q&A με το κοινό

12:25-12:30 Περίληψη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ: tnocfestival2022

Για δωρεάν είσοδο, στείλτε email εδώ energy-cities.eu

Ομιλητές

  • Joao Pedro Gouveia –  CENSE, NOVA University of Lisbon; EPAH Energy Poverty Advisory Hub (και εμπειρογνώμονας του WELLBASED Advisory Board)
  • William Baker – Catapult Energy Systems
  • Merel Stevens – Ιατρική Σχολή Erasmus
  • Melda Karademir –  Δημοτικό Συμβούλιο της Αδριανούπολης (έργο WELLBASED)
  • Anna Jensen  – Πανεπιστήμιο Aarhus
  • Fien Vandebeke – Πόλη του Eeklo/Βέλγιο (έργο POWERUP)
  • Alix Aliaga –  Δήμος Gladsaxe / Δανία (EUPolis Project)
  • Καθ. Richard Laing – Πανεπιστήμιο Robert Gordon, Aberdeen

Οι συντονιστές μας

  • Miriam Eisermann – Ενεργειακές πόλεις
  • Βασίλης  Βουλγαράκης – Vilabs
  • Jaideep Visave – Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών, Παβία

Το  φεστιβάλ Nature of Cities  είναι μια διαδικτυακή εκδήλωση που θα λάβει χώρα από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου 2022 σε διαφορετικές τοπικές ζώνες ώρας και σε διαφορετικές γλώσσες.

Μέσα από διεπιστημονικούς διαλόγους, εργαστήρια και τέχνες, το φεστιβάλ θέλει να συζητήσει πιθανές λύσεις για να φανταστεί και να δημιουργήσει πόλεις που είναι καλύτερες για τους ανθρώπους και τη φύση.

Σχετικά Άρθρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ